Színes Térség

18 éveseket köszöntöttek Földeákon

Tavaly köszöntötte először a Mobil Földeáki Fiatalok Egyesülete a nagykorúakat. Az önkormányzat örömmel fogadta a kezdeményezést, s idén 17 fiút és 16 lányt üdvözöltek.

Gajáta Fanni – Földeák

Bakos Adrienn, a Mobil Földeáki Fiatalok Egyesületének elnöke régi vágya volt egy olyan rendezvény, ahol a település nagykorúit köszönti. Tavaly egy pályázati lehetőségnek köszönhetően megvalósíthatta ezt az egyesület.

– Az önkormányzat nemcsak támogatta, hanem örömmel is fogadta a kezdeményezést. Idén önkormányzati forrásból, de a mi szervezésünkben jött létre a rendezvény immár második alkalommal. Mindenkit elhívtunk, aki betöltötte a 18. életévét és földeáki lakos – tette hozzá az elnök. – Idén 33 személyt érint ezt, és közülük 27-en jelezték a részvételi szándékukat.

A nagykorúak egy egyedi címkés bort, emléklapot és vendéglátást is kaptak az egyesülettől. Emellett Boldog Péter bűvésznek is segíthettek egy-egy mutatványban.

Hajnal Gábor, a település polgármestere is köszöntötte a 18 éveseket. Mint elmondta, szülőként ő is átélte azt a különleges élményt, hogy nagykorú lett a gyermeke. Hozzátette, öröm és bánat is volt ez egyszerre, ugyanis lányából 18 éves lett, azonban ő már a többszörösét töltötte be.

– A szülők is számon tartják a születésnapokat, s ezen oknál fogva köszöntjük minden egyes új szülöttünket is, negyedévente. Holnap az 50. és 60. házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokhoz látogatunk el. Külön öröm, hogy 10 párt köszönthetünk – fogalmazott a polgármester.

Hoffmann Márk és Kardos Dániel jó barátok, s persze 18 évesek. A két fiatalnak nagy terveik vannak: Márk növényorvosként, Dani az építészetben képzeli el jövőjét.

– Van egy saját gazdaságunk, amit tovább szeretnék vinni, ezért is kell ez a szakma. Minden nyáron ott dolgozom. Itt szeretnék Földeákon maradni, csak tanulni megyek el innen. Szerintem azért jó ez a falu, mert közel van Makó és Hódmezővásárhely is, ahol jó bulik vannak – árulta el Márk, aki a  Bethlen Gábor Református Gimnázium tanulója.

– Jelenleg a BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziumba járok Békéscsabán és technikusi képzést is el szeretném végezni. Tervben van egyetem vagy főiskola is – vette át a szót Dani, aki három napja lett 18 éves. – Az iskola mellett két munkahelyem is van: az egyik az építőiparban, a másik a vendéglátásban. Nem sok pihenésem van, de az a legjobb, hogy nemsokára itt a szünet, így tudunk találkozni Márkkal és a többiekkel.