Martonosi György, Maroslele polgármestere gyújtotta meg a negyedik adventi gyertyát a község koszorúján. Egy rövid koncertet követően a Maroslelei Mozgáskorlátozottak Csoportja lángost, forró teát és forralt bor osztott az érdeklődőknek.

Gajáta Fanni – Maroslele

Véget ért az idei Adventi esték programsorozat Maroslelén. Négy héten át, minden pénteken a község könyvtáránál rövid műsorral készültek a fellépők, majd ezt követően meggyújtották a soron következő gyertyát. A hit lángját Bányai Anita óvodavezető és Olasz Attila plébános, a reményét Csenteri Andrea és Szekeres Ferenc apátfalvi polgármester, a szeretet lángját Németh Domonkos iskolaigazgató és Schulcz János igazgatóhelyettes gyújtotta meg. Az örömöt jelképező gyertyát Martonosi György lobbantotta lángra.

Ezt követően Megyeri Vili és Vígh Dani készült karácsonyi dalokkal. Az utolsó est házigazdája a Maroslelei Mozgáskorlátozottak Csoportja volt, akik nem csak forró italokkal, hanem finom lángosokkal is megkínálták a marosleleieket.

– Évek óta lángossal készülünk ilyenkor, amely idén 25 kiló lisztből és 25 kocka élesztőből készült. Csináltunk simát, sajtos-tejfölöst és fokhagymásat is – tudtuk meg Megyeri Jánosné, az egyesület vezetője. A csoport nem csak most volt aktív, gyereknap alkalmával mintegy 3 ezer palacsintát sütöttek ki a gyerkőcöknek.

Galériánk:

A forró teát, a forralt bort és a lángosokat mindenki jóízűen fogyasztotta el a nagy hideg ellenére is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest