A Sportkarácsonyon részt vett Boczkó Gábor olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, aki szerint makóiak is teljesíthetnek világszínvonalon.

Albert Barbara – Makó

Boczkó Gábor augusztusban harmadik helyezést vívott ki Rédli Andrással, Somfai Péterrel és Imre Gézával az ötkarikás játékokon. Az olimpikon egyéniben a nyolcaddöntőig menetelt.

– Félig vagyok elégedett az olimpiai teljesítményemmel. Csapatban bronzérmet szereztem, ami hihetetlenül jó érzés és elégedettséggel tölt el. Egyénileg, viszont többet vártam magamtól, sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, de kárpótolt a dobogó. Szűk egy évünk van, hogy összeálljon egy olyan csapat, amely az ötkarikás játékok előtt másfél évvel sikeresen kvalifikálja magát. Utánpótlás szinten sok tehetséges fiatal versenyez, de jelenleg a felnőtt megmérettetés még mély víz nekik. Próbáljuk segíteni őket, hogy átadjuk nekik tapasztalatainkat – mesélte Boczkó Gábor, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző.

Storcz Botond olimpiai bajnok kajakos, Gulyás László sportriporter, Márton Imre és Boczkó Gábor

Az elmúlt hetekben Moszkvában tartottak egy konferenciát, ahol Magyarország pályázott a 2019-es vívó világbajnokság szervezési jogáért. Bár hátránnyal indultunk, mert 2013-ban már rendeztek világversenyt Budapesten, de annyira jól sikerült a kandidálás, hogy ismét hazánk szervezheti meg. Egy jó eredménnyel félig kvalifikálni lehet az olimpiára, ezért egyben hatalmas előny és bizonyítási vágy.

– Tapolcán kezdtem vívni és 20 évesen kerültem Budapestre. Az én példám is azt mutatja, ha egy sportágnak van bázisa, akkor bárhonnan sikerülhet feljutni, bekerülni egy olimpiai csapatba és érmet szerezni. Jelenleg Imre Gézával félig szabadságon vagyunk. Ő kezelésekre jár, én elkezdtem edzeni és második trénerként segítem a párbajtőr csapatot. Úgy érzem, talán egy-két versenyen még elindulunk, de négy év már nincs a pályafutásunkban, Tokiót nem tudjuk megcélozni – mondta az olimpikon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest