A makói képviselő-testület tegnapi nyilvános ülésén döntött arról, hogy nettó 15 millió 900 ezer forintért a helyi Non Stop Foki Kft-nek, mint egyetlen pályázónak értékesíti a makói ipari park egyik 9216 négyzetméteres beépítetlen ingatlanát, hogy azon a kft. zöldségfeldolgozó üzemcsarnokot építsen.

Korom András – Makó

A nyilvános cégbírósági adatok szerint 2014-ben 3 millió forint törzstőkével két makói és egy csömöri magánszemély által alapított kft. egyébként jelenleg is zöldségfeldolgozással foglalkozik. Az utolsó elérhető mérlege szerint a hat főt foglalkoztató vállalkozás 30 millió 400 ezer forintos bevételt ért el.

A Non Stop Foki Kft. szándéka már azért is figyelemreméltó, hiszen a makói gazdálkodót, főleg a hagymával répával és gyökérrel foglalkozók régi álma egy zöldségfeldolgozó létesítése. Sőt az előző parlamenti ciklusban Mágori Józsefné országgyűlési képviselő is szorgalmazta egy ilyen építését, eredménytelenül.

Kerestük László Pétert, a kft. ügyvezetőjét, hogy megtudjuk, mikorra készülnének el a zöldségfeldolgozóval, milyen terményeket és hogyan dolgoznának fel és a beruházás teremtene-e új munkahelyeket. Amint válaszol emailünkre, frissítjük az anyagot.

A makói termelőket egy másik terv is izgatja, mégpedig a Maros Vidéki Gazdák Szövetkezete, mely 6 új munkahelyet is teremtve ezzel, egy szárítóüzemet és magtárt építene szintén a makói ipari park egyik 10 ezer négyzetméteres területén. Erre opciós szerződést is kötöttek a makói önkormányzattal és be is adtak egy 40 milliós pályázatot ennek a támogatására, de eddig ezt nem bírálták el. A képviselő-testület a szövetkezet kérésére épp tegnap döntött arról, hogy az opciós szerződést úgy módosíja, hogy a havi nettó 430 ezer forintos bérleti díj összegét beszámítja majd az ingatlan vételárába.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest