Galéria Makó Színes

Átadták az Erdei Etelka-díjakat

A József Attila Gimnázium mai Gimi estjén adták az Erdei Etelka-díjakat. Idén 10 tanuló, illetve két pedagógus vehette át az elismeréseket. Az átadás után a diákok adtak elő különböző darabokat.

Gajáta Fanni – Makó

23 évvel ezelőtt alapította meg az önkormányzat az Erdei Etelka-díjat Makón, ahol a biológia tantárgyban jeleskedő tanulókat jutalmazzák. Emellett a pedagógusokat is díjazták. Idén Illés Emese és Péczelyné Gerencsér Zsuzsanna vehette át az Erdei Etelka Emlékérméket.

Kiss Ádám, jelenleg elsőéves orvostan hallgató. Négy évig tanult biológia fakultáción és emelt szintű biológia érettségin 92 százalékot ért el. Ádám az Erdei Etelka-díj harmadik fokozatát, bronz emlékérmét és 20 ezer forintot kapott.

Az Ifjú Kutatók Pályázatán induló tanulókat is az alapítvány díjazza, két kategóriában. Az első kategóriában idén nem volt elég pályázó, őket jövőre értékelik. A második kategóriában az első díjat Faludy Olívia vehette át. A végzős diák az állat terápiáról készítette az anyagát.

– Már harmadik alkalommal indultam a pályázaton. Idén meginterjúvoltam Szűcs Beatrixot, a domaszéki lovas terapeutát. Nem éreztem nehéznek a téma feldolgozását, mivel közel áll hozzám mindez és nagy állatbarát is vagyok – fogalmazott Olívia, akinek a biológia jelentős tantárgy, amelyből érettségizni is szeretne. – Fontos tartom ezt a tárgyat és azt, hogy Magyarországon minél többen ismerjék meg.

A Gimi est nem csak az Erdei Etelka-díjról, hanem a tanulókról is szól. Ilyenkor a szülőknek is bemutatkoznak a gimnazisták előadásokban, alkotásokban.

– Elsősorban zenei darabokkal és egy színdarabbal is készültek a diákok. Illetve van egy bűvészünk, aki szintén fellép – mondta Rója István, a József Attila Gimnázium igazgatója.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next