Makó Térség

50 Betlehem a Hagymaházban – galériával

Karácsonyi kiállítás nyílt ma délután ,,Ünneprehívás” címmel a Hagymaház aulájában. A pályázat két kategóriájának alkotásait is díjazták.

Albert Barbara – Makó

A karácsonyi alkotópályázatot Makó és a térség általános és középiskolái számára hirdették meg. A diákok „Papír Betlehem” és „Amit én adhatok” kategóriákban készíthettek munkákat.

– Karácsony történetében az ajándékozás, a fényesség, csillogás mögött vannak árnyékok, sötét foltok is. Fény nincs árnyék nélkül, sőt az árnyak mögött fény ragyog, tehát próbáljuk meglátni a világosságot. A tehetséget és a megfelelő környezetet nem magunknak köszönhetjük, csakis hálásak lehetünk érte. Ez a hála legyen mindannyiunk szívében a karácsonyi jászolig – mondta Pálfai Zoltán plébános.

332 rajzpályázat és 50 betlehemes munka született. A kiállítást január 4-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Hagymaház aulájában.

– Temperával festettem karácsonyi témát egy A/1-es kartonlapra, ezzel harmadik lettem. A betlehemes pályamunkával, ami szakkörön készült elsők lettünk – számolt be Gules Gabriella, az egyik díjazott a József Attila Gimnáziumból.

– A betlehemes pályamunkában is közreműködtem, egyénileg pedig egy angyalkát rajzoltam, aki havat varázsol karácsonyra – mesélte Balla Gréta Ilona, aki 3. helyezést ért el.

– A Betlehemes pályázattal különdíjat kaptam, nagyon örülök neki, mert nem számítottam rá – árulta el Balla Nóra Éva, az Almási iskola tanulója.

navigate_before
navigate_next