Galéria Makó Színes

104 makói csöppség kapott ma babakötvényt

2013 óta támogatja a makói önkormányzat azokat a családokat, akiknek babájuk születik. Akkor ez az összeg 10 ezer forint volt, ma már 100 ezer forintos kötvényt adományoznak. A mai átadáson a Haramia együttes énekeltette meg a szülőket.

Gajáta Fanni – Makó

Két időpontban adták ma át a bébi kötvényeket a Korona dísztermében. Farkas Éva Erzsébet polgármester köszöntőjében úgy értékelte, hogy ez egy remek dolog, ugyanis ez azt jelzi, hogy 2015 novemberétől 2016 májusáig nagyon sok makói gyermek született.

– Nagy örömünkre 333 gyermek született a városunkba. Bízunk abban, hogy hosszú évekig, évtizedekig itt fognak élni közöttünk és a város közösségét építik – tette hozzá a város első embere. Kiemelte, a nemek aránya is megfordult: korábban több lány született, mint fiú.

Sok szülőnek az első csemetéjét köszöntötte a polgármester, de többük már rutinosnak számítanak a gyermeknevelésben. Hupuczi-Molnár Évának és párja a 4 hónapos Szofi az első babája, azonban szeretnék, ha egy öcsikéje is születne.

– Szuperül telik az anyaság, sokat játszunk és sétálunk, bár amióta hideg lett, kevesebbet tudunk kijárni. Nagyon jó baba és fejlett is. Már forog, illetve erőlködik a felüléssel is. Reggelente keresztbe fordulva találjuk meg az ágyában – árulta el Évi.

Az új városvezetés első lépése az volt, hogy a babakötvény értékét felemelték 100 ezer forintra. A szülők nagyon hálásak ennek az összegnek, többen félreteszik, hogy abból tudják majd finanszírozni a gyerekük életét, de vannak, akik már most fel tudják használni.

– Nagyon hasznos segítsége nyújt a családoknak ez az összeg. Mi a gyerekekre fogjuk költeni, tápszerre, pelenkákra, és amire éppen szükségünk van – fogalmazott Kardos Tamás, aki két gyermeket nevel a párjával. Emmával érkezett, aki június 28-án, testvére pedig 2014. július 28-án született.

Az ünnepek közeledtével sok szülőnek már az ajándékokra is kell gondolni, Kovács Edit elmondta, két nagyobbik fiai kedvencei az, ha építhetnek.

– Nálunk nagy sláger a legó, főleg a 6 éves Olivérnek. Kristóf, az öccse pedig mindenben követi őt. A kreatív dolgokat szeretik, például a mágneses építőjátékokat is kedvelik – tette hozzá az édesanya. Harmadik gyermekük, Vivien négy hónapos.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next

A 9 órakor kezdődött babakötvény átadáson 104 gyermeknek és szüleiknek adhatták át a támogatást: 53 fiúnak és 51 lánynak.

One Response

  1. Sok boldogságot a piciknek 🙂

Comments are closed.