Makó Színes

Karácsonyi koncertre készülnek az ifjú zenészek

Két koncerttel is készülnek a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hangszeres növendékei, kamaracsoportjai és az Ifjúsági Fúvószenekara is. A fellépés vendége Szélpál Szilveszter, a Szegedi Nemzeti Színház operaénekes lesz.

Gajáta Fanni – Makó

December 19-én és 20-án is fellépnek a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tehetséges gyermekei a Hagymaházban. Mintegy 120 diákot, 20 hangszeres pedagógus készíti fel a koncertekre immáron szeptember óta.

– Hallhatnak kamaracsoportokat, ütős együtteseket, vonós kamarákat vagy éppen szóló hangszeres produkciókat illetve énekkari szereplőket is. A második félidőben az Ifjúsági Fúvószenekar fog szerepelni – fogalmazott Szilágyi Réka, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményegység vezetője. A koncert vendége Szélpál Szilveszter, a Szegedi Nemzeti Színház operaénekes lesz, hétfőn pedig Pitti Katalin operaénekest köszönthetik a nézők soraiban.

A növendékek – bár fellépés előtt izgulnak –  a színpadon ez mégsem látszódik. Kovács Luca több koncerten és versenyen van túl, így már rutinos az ilyen műsorok során.

– Harmadikos koromban kaptam egy darabot és akkor döntöttem el, hogy a zongorista pályát szeretném folytatni. Ebben képzelem el az életem, a konzervatóriumba is szeretnék bekerülni – árulta el a 8. osztályos lány.

A karácsonyi koncerttel a zeneiskola a szülőknek, rokonoknak, illetve Makónak is szeretne kedveskedni, hiszen több városi rendezvényen is felléphettek már a tehetséges diákok.