Makó Ország-világ Sport Térség

283 gólt szereztek a junior kézisek

A Makó KC férfi junior kézilabdásai a hatodik helyen végeztek az őszi szezonban.

Albert Barbara – Makó

A Maros-menti csapat 5-ször győzött, egy döntetlent játszott és 4-szer kapott ki. A fiúk 11 pontot gyűjtöttek, 283 gólt dobtak és 248 találatot kaptak. Elég nagy a harc a harmadik és a hatodik hely között, a három pontos különbség egy jó tavaszi szerepléssel ledolgozható.

– Összességében elégedett vagyok az őszi idénnyel, bár egy-két ponttal szerezhettünk volna többet. A köröstarcsaiak ellen öt góllal is vezettünk és mégis sikerült ikszelnie az ellenfélnek. Úgy gondolom, a csapatszellem erősebb lett, a játékosok harcolnak egymásért, és együtt örülnek a sikernek – értékelte a fél évet Kozák István, a Makó KC férfi junior csapatának trénere.

Az együttesnek egyénileg elég sok képzett kézilabdása van, az egy-egy elleni játékot nagyszerűen megoldják, sőt csapatként is hihetetlenül jól működnek.

– Egy utánpótlás csapatnak folyamatosan és sok mindenben kell fejlődnie. A taktikai megoldásainkat mindenképpen bővítenünk kell, a bajnokság félidejében előtérbe kerül a fizikai képességek javítása, de ezek mellett a technikai képzést sem szabad háttérbe szorítanunk. Ha tavasszal hozzuk a hazai mérkőzéseket és egy-két idegenbeli bravúr becsúszik, akár lehetünk negyedikek is, de a hatodik hely szintén jó eredménynek számít – számolt be az edző.