Hírek Térség Videó

365-en kapnak tűzifát Apátfalván

Nyolc- és ötmázsás adagokban osztják a tüzelőanyagot, szociális rászorultság alapján lehetett igényelni. Van, aki fűtetlen otthonát melegíti vele, máshogyan nem is tudná.

Major Zsuzsanna- Makó

– Pályázatot nyújtottunk be a Belügyminisztériumhoz szociális célú tüzelőanyag támogatására, s több mint 4.5 millió forintot nyertünk. Ebből az önkormányzati önerő 325 ezer forint. A pénzből 256 erdei köbméter keménylombos tűzifát vásároltunk, ez olyan 2600 mázsa – közölte Szekeres Ferenc polgármester, aki ma délelőtt maga is kiment az osztásra.

A fát szociális rászorultság alapján, előzetesen kellett igényelni az önkormányzatnál. 388-an jelentkeztek, ebből 365-en kapnak ilyen támogatást. A gyermekesek 8, az egyedülálló 5 mázsa fát kapnak. Koszta Józsefné videónkban azt mondja, mekkora segítség ez nekik. 

Dobos Ferenc a rokonoknak is segít a fa szállításában.  Ladájával és utánfutóval vitte el a gondosan lemért rönköket. Egy kiskorú gyermeket nevel egyedül, ő magának is visz fát. – Ilyenkor nagyon jó ez a  segítség, ez a nyolc mázsa körülbelül két hétig elég a kazánba. A tüzépen elég drága, télen, amikor nincs munka ez nagy segítség. Juhász Erika elmondta, nekik is sokat jelent – Két kisfiam van és egyedül nevelem őket. Mi is nyolc mázsát kaptunk, nagyon örülünk neki és köszönjük – mondta meghatottam.

A fát a Dél-alföldi Erdészeti Zrt.-től vették, a tárolására Dancsi István vállalkozó ajánlotta fel apátfalvi telephelyét, a régi téglagyár épületénél.  Itt mérik és osztják a tüzelőt. Ebben Gyenge József és Gyenge Ágnes segített.

Galéria:

navigate_before
navigate_next