Hírek

Vádat emeltek a karóval támadó szírrel szemben

Egy akáckaróval támadt egy szolgálatát teljesítő katonanőre az a szír férfi, aki ellen most emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség. A szírt a megtámadott járőrtársai tették ártalmatlanná.

MH

A vádirat szerint a szír férfi október 13-án este 7 óra körül Röszke közelében a határzár mellett tartózkodott. Az volt a szándéka, hogy Magyarország területéről Szerbiába, majd onnan Törökországba jusson. A vádlott egyébként jogszerűen tartózkodott az Európai Unió és így Magyarország területén, mivel Németországban menekültként ismerték el.

A szolgálatát teljesítő sértett, mint a Magyar Honvédség szerződéses katonája, társaival együtt járőrözött a határzár mellett. Amikor a katonanő mintegy 4 méterre eltávolodott járőrtársaitól a vádlott egy közel egy méter hosszúságú kihegyezett akácfa karót a feje fölött ütésre tartva rátámadt. Ezt még időben észleltek a sértett társai akik  megakadályozták a vádlottat abban, hogy megüsse kiszemelt áldozatát.

Az ügyészség a szír férfit felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja. Az előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság dönt majd – közölte az ügyészség.