Hírek Makó Videó

Házbontást javasol Gáspár Sándor az Almási és Szép utcák sarkán

Alig tudnak befordulni a buszok az Almási és Szép utca kereszteződésében. Sokszor áll a kocsisor, ha megérkezik a menetrend szerinti járat, mert az ilyenkor elfoglalja a szemközti sávot. Gáspár Sándor javaslata megszüntetné ezt a helyzetet.

Major Zsuzsanna – Makó

Gáspár Sándor (MSZP) települési képviselő tavaly nyújtotta be a 2019-ig megvalósítandó terveit a városnak, melyek között az is szerepel, hogy vásárolja meg az önkormányzat a Szép és Almási utca sarkán található magánházat és bontsa le, mert kevés a hely a kereszteződésben.

A buszok nagyon nehezen fordulnak be az Almásiról a Szép utcába, ugyanis szűk a kereszteződés, ráadásul belelóg az egyik ház. Sokszor percekig kell állni, hogy elférjen a Maroslele felől érkező és a városközpont irányába tartó járat a nehezen belátható a kereszteződésben. Ezért indítványozta Gáspár Sándor, a körzet képviselője, hogy meg kellene venni a sarki házat, lebontani, és kiszélesíteni az utat. Erről mesélt ebben a videóban.

A képviselő személyesen beszélt Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel a helyzetről. A városvezető ígértet tett neki, hogy keresik a megoldást: ha lesz pályázati lehetőség, amibe be tudnának kapcsolódni. A házvásárlás és a kereszteződés átalakítása ugyanis, első saccra is, olyan 60-70 millió lehetne. Ebből maga a ház ára volna a legkevesebb, a többi munka lenne a drágább.

A házba is becsöngettünk, hogy megkérdezzük az ott lakókat, mit szólnak az ötlethez, de ottjártunkkor nem volt otthon senki. Kérdésünkre a képviselő azt mondta, beszélt már velük, és azt mondták, ha arról van szó, ők eladják az ingatlant. Kerestük az önkormányzatot, hogy megtudjuk, milyen terveik vannak pontosan, lehet-e az ötletből valami, de  kérdéseinkre ezidáig nem kaptunk választ.

 

One Response

  1. Hát persze! Rendszeresen járok busszal Svájcba, ettől jóval szűkebb helyeken is akár!
    Mikor, vagy milyen rendszeresen kell itt perceket állni a forgalomnak, hogy tovább tudjon haladni a forgalom?
    Eszement ötlet!
    Ismerem a kereszteződést, ráadásul makói vagyok, sőt, busszal, és személyautóval is megfordulok az említett kereszteződésben. Eszement ötlet a ház lebontása, tudósom szerint, hosszú évek óta még egy koccanás sem volt ott.
    Boros Zoltán.

Comments are closed.