Makó Térség

Ingyen sálakat tekertek a fára

A Figyi Egyesület és a Velnök DT ma délután karácsonyi jótékonysági flashmobot szervezett Makó főterén. A résztvevők fára tekertek sálakat, hogy így segítsenek a rászorulóknak, akik ezeket ingyen elvihetik.

Albert Barbara – Makó

A Figyi Egyesület és a Velnök DT jótékonysági flashmobot rendezett a főtéren. A résztvevők sálakkal támogatták a szegényeket.

– Megalakult az új Velnök DT és a tagok szerettek volna karácsonyra egy kedves gesztust tenni, segíteni a szegényeknek, hajléktalanoknak. Olvastam egy amerikai kezdeményezést, amikor sálakat tekernek fákra és kis papírokat, matricákat ragasztanak rá ,,Kérlek, vigyél magaddal, hogyha fázol! Melegedj fel! Minden jót neked!” szöveggel. A sálak ingyen elvihetőek, ezzel igyekszünk melegséget vinni a fázó emberek szívébe – mondta Mucsi Tamás, a Figyi Egyesület elnöke.

– A karácsony a szeretet ünnepe és sok ember támogatásra szorul. Ez egy szép gesztus, hogy tudunk segíteni a rászorulóknak. A Makói Ifjúsági Klub tagjait vontuk be a kezdeményezésbe, hogy sállal és szaloncukorral segíthessünk a szegényeknek – mesélte Varga Dénes, a Velnök DT alelnöke.