Hírek

Már viszi a posta a nyugdíjasok 10 ezer forintos Erzsébet-utalványát

A posta hétfőn elkezdte kézbesíteni a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványokat a nyugdíjasoknak.

MH-MTI

Az érintettek Orbán Viktor miniszterelnöktől is kapnak egy levelet, melyben a kormányfő azt írja: szeretnék megbecsülni azokat, akik évtizedeken át azért dolgoztak, hogy az ország talpra álljon és erősödjön. A miniszterelnök szerint a “ma sikereiben az előttünk álló nemzedékek munkája is benne van. Ezt soha nem szabad elfelejtenünk”.

Az EMMI közleménye szerint Orbán Viktor a levélben  kitér arra, hogy a magyar gazdaság idén a vártnál is jobban teljesített. Az utalványokról szóló döntésen túl ezért jövőre a legfontosabb élelmiszerek áfája is csökken, emellett a tervezettnél jobban emelkednek a nyugdíjak.  A magyar nyugdíjasok továbbra is számíthatnak a kormányra.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az M1 Híradónak elmondta: az Erzsébet-utalványt tartalmazó borítékban három utalványszelvény található, amelyek egyenként két utalványt tartalmaznak, 1000 és 2000 forintos címletekben, összesen 10 ezer forint értékben.

A miniszterelnök november 29-én, az Idősek Tanácsának ülése után jelentette be, hogy az idén keletkező költségvetési többletből minden nyugdíjas kap 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt, a tervek szerint még karácsony előtt, de legkésőbb a két ünnep között.