Hírek Térség

5,37 %-ra csökkent a munkanélküliség Apátfalván

Két esztendő alatt közel felére csökkent az apátfalvi munkanélküliek száma, jelenleg 110 a bejelentett az álláskeresők száma. A faluban jelenleg 160-an dolgoznak közmunkásként, s jövőre is ennyit foglalkoztatnának. Gajáta Fanni fotóján apátfalviak, a helyi közmunkások által készített utcai padon.

Korom András – Apátfalva

Idén is 160-an foglalkoznak értékteremtő közmunkával és ugyanerre a létszámra pályázik a következő két esztendőben is a helyi önkormányzat – döntött róla hétfői ülésén a képviselő-testület.

. – Növénytermesztéssel és állattartással, helyi értékteremtéssel: ide tartozik a térkőüzem, az asztalosműhely, a lakatosüzem, a varroda és a brikettáló, valamint belvízcsatorna-hálózat karbantartással és járdafelújítással foglalkoznak a közmunkásaink. Jövőre is ennek a támogatására pályázunk a munkaügyi központnál – árulta el Szekeres Ferenc polgármester. Hozzátette: a legutóbbi adatok szerint Apátfalván a munkanélküliségi ráta 5,37 százalékra, közel felére csökkent 2014-hez képest.

A község egyébként a helyben gyártott térköveket az apátfalvi járdák burkolására használja fel, míg a közmunkások által nevelt állatállomány számát is növelni szeretnék, jövőre már 2200 baromfit, 60 sertést, 20 juhot és 2 kost nevelnének.