Kék hírek Térség

Előzetesben az apátfalvi rabló

A Makói Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte annak a  27 éves apátfalvi férfinak az előzetes letartóztatását, aki késsel próbált meg egy a lakóhelyéhez közeli trafikot kirabolni. Fotó: police.hu

A gyanú szerint a férfi december 7-én a délelőtti órákban ment be a kezében egy 25 cm hosszúságú konyhakéssel a helybeli dohányboltba. A férfi a kést a boltos felé tartva, őt megfenyegetve követelte a dohánybolt bevételének átadását, majd miután ez nem járt sikerrel, ezt megismételte, de a sértett a bevételt továbbra sem volt hajlandó átadni. A gyanúsított ezért a cselekményével felhagyott és a boltból sietve távozott.

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a férfi előzetes letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, mivel a férfi a cselekményt különös és többszörös visszaesőként, valamint korábbi börtönbüntetéséből történő szabadulását követő három héten belül követte el. A bíróság döntését valamennyi érintett tudomásul vette.