Hírek Kék hírek Térség

40 milliós kábítószerszállítmányt szagolt ki Harley

Körülbelül 20 kilónyi 40 millió forintot érő marihuánagyanús anyagot találtak a pénzügyőrök egy német rendszámú gépjármű ellenőrzésekor a határállomáson. Az ügyben kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás.

A pénzügyőrök egy német férfi személygépjárművét ellenőrizték Röszkén. A rendőrség munkatársainak előzetes jelzése alapján, a pénzügyőrök a járművet félreállították tételes vizsgálatra. A gépkocsi ellenőrzésében részt vett Harley is, a NAV újonnan kiképzett, kábítószer és cigaretta felderítésére is alkalmas keresőkutyája.

A NAV felvétele.

Harley a sárvédőnél jelzést adott, ezért a tüzetes vizsgálatot ott kezdték. A kutya szimata nem csalt, ugyanis az első két sárvédő ívében, valamint a hátsó ülés alatt és annak támlájában összesen 37 darab, őrölt kávéval beszórt csomagot találtak. A csomagokban megközelítőleg 20 kg növényi törmelék volt, ami az előzetes tesztelés alapján marihuána.

A pénzügyőrök a 40 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a német férfit feljelentéssel átadták a rendőrség munkatársainak- közölte Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes, sajtóreferens.