Színes Térség

Meggyújtották az öröm lángját Földeákon

A katolikus egyház képviseletében Olasz Attila lelkipásztor gyújtotta meg a harmadik gyertyát Földeák adventi koszorúján. A parkban rendezett ünnepségen a helyi általános iskolások adtak műsort.

Báthory Anikó – Földeák

Aranyosi Ervin Advent – harmadik gyertya című versével kezdődött ma délután az adventi ünnepség Földeákon.

Olasz Attila, a község plébánosa beszédében az igazi öröm forrására hívta fel a figyelmet. Böjte Csaba atyát idézte, aki szerint ma olyan színvonalon élünk, mint régen a Napkirály, mindenünk megvan. Olyan jómódban élünk, amiről elődeink álmodni sem mertek – és mégis, éhségünk kimeríthetetlen. Habzsolhatunk, birtokolhatunk evilági kincseket, hatalmat, de mindez soha nem fogja a jóllakottság érzését adni, mert a bennünk lévő éhség messze túlmutat ezeken.

navigate_before
navigate_next

Ezután Boldog Chiara Luce Badanóról beszélt, aki rátalált az el nem múló öröm forrására. Gyógyíthatatlan betegsége ellenére sem lázadt a világ ellen, hanem azt mondta: „Ne sírjatok miattam, Jézushoz megyek, hogy másik életet kezdjek!”

A lelkipásztor kiemelte, hogy a boldogság forrása nem a múlandó földi javakban gyökerezik, hanem Istenben. Az örömnek és a boldogságnak a titkát a lélek mélységeiben, a kis dolgok feletti apró örömökben, a lelki békében találjuk meg. Az öröm teljessége pedig az Istennel való találkozás.

Az ünnepség folytatásában a Návay Lajos Általános Iskola tanulói adtak műsort Hajdúné Siket Márta és Vas Erika tanítónők vezetésével.A megemlékezés végén most is keksszel, szaloncukorral és teával kínálták a résztvevőket.