Belföld Hírek Kék hírek

Ittasan, szándékosan gázolt rendőrt a volt polgármester

A volt városvezetőt  közúti ellenőrzésen állították volna meg, de az inkább elütötte a járőrt. A volt polgármester házi őrizetben van.

MH-bulvár

A Székesfehérvári Járásbíróság a házi őrizetét rendelte el pénteken annak a kisapostagi férfinek, aki ellen a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntette kísérlete és ittas járművezetés vétsége miatt folytat eljárást. A Székesfehérvári Törvényszék közleménye szerint a végzés nem jogerős.

Mint írták, kedd délután a gyanúsított a kisapostagi polgármesteri hivatal mellett lévő vendéglátóipari egységben alkoholt fogyasztott, majd ittasan autójával hazaindult. A rendőrjárőr a község belterületén ellenőrizni kívánta, ezért megállásra szólította fel úgy, hogy a gépjármű haladási sávjának közepén állva szabályos Megállj! rendőri karjelzést használt.

A gyanúsított először lassított, majd annak ellenére, hogy a járőrt észlelte, fokozatosan gyorsítani kezdett és a rendőrt a járművel elütötte. A járőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el, azonban fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának veszélye.
A nyomozási bíró tekintettel arra, hogy a gyanúsítottat korábban már vonták felelősségre ittas járművezetésért, megállapította, hogy a bűnismétlés veszélye fennáll, ezért házi őrizetét rendelte el.

A Castellum.do hírportál szerint a gázoló a Fejér megyei Kisapostag volt független polgármestere, Schreiner Béla volt, aki négy cikluson keresztül irányította a település.