Makó Színes

Fellobbant a harmadik láng Makón – galéria

A városi koszorún meggyújtották a harmadik lángot. Képek.

Major Zsuzsanna – Makó

Tóthné Döme Mária, a Maros Táncegyüttes művészeti vezetője, Almási Szabina szervátültetett Európa bajnok atléta, és Kotormán István lelkész-igazgató gyújtották meg a lángot.

Tóthné Döme Mária az öröm, a tánc és az ünnep kapcsolatáról beszélt. Elmondta, hogy nagyon fontos, hogy az emberek ne feledkezzenek meg az ünnepek alatt sem az érintésről, az ünnepről, a táncról.

Szabina azt mondta, hogy: „Nem az ajándék, hanem a szeretet, a család, és a boldog pillanatok megosztása a legfontosabb.” A karácsony számára az az ünnep, amikor a leginkább hisz abban, hogy fontos a család, hogy legyen kihez szólni és érni, amikor leginkább hisz az emberekben.

Kotormán István arról szónokolt, mennyire fontos megtalálnunk a hétköznapokban Istent. „ Nem az ajándék értéke a fontos, hanem az, hogy milyen szívvel adjuk”- mondta.

Az elmúlt hetekben a hit és a remény lángja lobbant fel, most az örömé. A szónokok és Farkas Éva Erzsébet polgármester közösen gyújtották meg a harmadik lángot. A beszédek előtt a makói zeneiskola növendékei játszottak karácsonyi dalokat, a végén az Írisz Táncklub mutatkozott be ezen a vasárnapon. A negyedik gyertyagyújtáson megérkezik a betlehemi láng. 

Galéria:

navigate_before
navigate_next