Makó Színes

Zenés kikapcsolódás a Salon Melodies-vel

Karácsonyi, zenés időutazásra repített a Salon Melodies kamaraegyüttes szombat délutáni, a Hagymaházban rendezett koncertje. A Haydn és Mozart-kori főúri kastélyok világától a jazz, a swing korszakán át egészen Frank Sinatráig csendültek fel dallamok. A meghitt hangulatú előadás kikapcsolódni, feltöltődni hívta a közönséget.

Szabó Anita – Makó

„Adventi üzenet” címmel hívta koncertre az élőzene rajongóit a döntően pedagógusokból álló Salon Melodies. – A formáció egy esztendeje alakult. Amint a nevünk is utal rá, a szalonok világát szeretnénk kicsit visszacsempészni az emberek életébe és annak miliőjét is. Szórakoztatni, kikapcsolódtatni akarunk és az élményen keresztül kultúrát is közvetíteni – tudtuk meg Tóthné Cseh Erika zongoratanárnőtől, a kamaraegyüttes egyik tagjától.

Rajta kívül Setényiné Rácz Gabriella és Goldis Brigitta hegedűn, Radácsi Genovéva fuvolán közreműködött az egy órás előadáson, amelyen felléptek a Makói Általános Iskola vonós és billentyűs tanszakának növendékei is. Közülük Varga Erik karácsonyi költeményeket szavalt a darabok között.

navigate_before
navigate_next

– Harmadik esztendeje énekelek. Nagyon szeretek együtt lenni és fellépni a többiekkel. Most ünnepi verseket is fogok mondani és csak egy picit izgulok – számolt be a Bartók iskola ügyes kisdiákja. A koncert nagy sikert aratott a hallgatóság körében, vastapssal jutalmazták a színvonalas műsort, amely a Hagymaház pódiumi estjeinek záró rendezvénye is volt egyben.

– Igényként jelentkezett, hogy bővítsük a zenei kínálatunkat, ez a mai alkalom is ennek része. Színes programokkal vártuk egész évben a látogatókat és nem lesz másként decemberben sem; lesz greenbox fotózás, rajzos alkotópályázat kiállítás, kézműves programok, táncos és hangszeres előadások, gálaest, idősek karácsonya, ünnepi filmvetítés az elkövetkező napokban, hetekben – összegzett Zsámboki Erika igazgató.