Hírek Makó Színes

Rászorulóknak osztottak babgulyást a Búzavirágnál!

Száz embernek elegendő babgulyás rotyogott, nagy bográcsban pénteken a Búzavirág sörözőnél. Rászorulóknak osztották a meleg finomságot. Hasított fa is járt mellé.

Major Zsuzsanna – Makó

– Nagyon örülünk neki! Jól jön a tüzelő a hidegben. Mi fával fűtünk otthon. Minden segítséget köszönünk- mondta hálásan Kovács Alexandra, amikor átvett jelképesen egy zsák hasított fát a Búzavirág sörözőnél. Azért jelképesen, hogy ne kelljen hazacipelnie, elvitték neki. Két kislányával, Szintiával és Jázminnal ment az ajándékért. A kicsik Mikuláscsomagot is kaptak.

Mindezt Kormos Attila – a Búzavirág mellett Makón még három másik helyet üzemeltető – tulajdonos szervezte, az idén negyedik alkalommal. A fát és a bográcsba való egy részét makói vállalkozók segítségével vették meg.

– Próbálunk magunkhoz mérten segíteni, ahogyan tudunk. Elsősorban a rászorulóknak adjuk a meleg ételt. Időseknek, nagycsaládosoknak. Azoknak, akiknek nem mindig juthat hasonló az asztalra. 100 adagot osztunk szét, sokan jönnek ilyenkor. Lesz még osztás, 16-án, pénteken. A Lesz Vigasznál, 300 adag ételt főzünk, és ruhát is gyűjtöttünk, azt is osztunk – mondta Kormos Attila.

A gulyást műanyag edényekbe porciózták. Mindenki szépen kivárta a sorát. Még kocsikázást is szerveztek a Mikulással. A Búzavirág söröző a város legelmaradottabb részén van, Honvéd városrészben.