Kék hírek Makó

Nem lett meg az „aggódó baloldali polgár”

Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke még áprilisban tett feljelentést egy impresszum nélküli szórólap állításai miatt. Az „aggódó baloldali polgár” aláírásával megjelent iromány készítőjét nem találta meg a hatóság, így a bíróság megszüntette az eljárást.

Korom András – Makó

Mucsi Tamás még április 4-én tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, miután a makói postaládákba került a Makói mozaikkal és s Négyes című lappal egyszerre egy „aggódó makói polgár” aláírású szórólap, mely – a DK választókerületi elnöke szerint – olyan állításokat tartalmazott, mintha Mucsi Tamás is részese lett volna, a szórólapban részletesen leírt, a város gazdálkodását érintő szabálytalanságoknak.

Az ismeretlen tettes ellen rágalmazás vétsége miatt indult eljárás, ám a nyomozó hatóságoknak nem sikerült azonosítaniuk a tettest, így a Makói Járásbíróság december 5-én kelt végzésében megszüntette az eljárást. A bíróság az indoklásban kifejtette, hogy az egy alkalommal meghosszabbított nyomozás során sem derült ki, hogy ki lehetett az elkövető, s nincs olyan további nyomozati cselekmény sem, mellyel ez megállapítható lenne.

Mucsi Tamás portálunknak elmondta, tudomása szerint a nyomozók eljutottak a szórólap terjesztőjéhez, de kiderült, hogy az annál a szórólap terjesztését megrendelő személy hamis névre és lakcímre állíttatta ki a megrendelőt és a számlát.

– A DK elnöksége a közeljövőben ül össze, s akkor határoz majd arról, hogy tesz-e újabb feljelentést az ügyben, okirathamisítás miatt – közölte Mucsi Tamás.