Hírek

Toborzóra volt ma a Návayban

Hétfőn sorversenyeket rendezett, ma pedig Toborzóra zárta a Návay beiskolázási hetét.

MH-Makó

Hétfőn indult az Európai Szakképzési hét, melyhez országosan a szakképzési centrumok tagintézményei is csatlakoztak. A HSZC Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma két rendezvénnyel is kapcsolódott a nemzetközi rendezvénysorozathoz. Hétfőn nyitottak a Válts szakmára! sorversennyel, melyre az általános iskolák 7-8. osztályosaiból alkotott csapatok neveztek: 4 makói (Makói Ált. Isk. Bartók, Kálvin Téri Református Isk., Szent István Egyházi Ált. Isk., Makói Katolikus Ált. Isk.) és 3 vidéki (kiszombori, földeáki magyarcsanádi általános iskolák) csapat. A megmérettetést a Kálvin Téri Református Általános Iskola csapata nyerte.

Ma a beiskolázási rendezvények őszi sorozatát hagyományosan a Toborzórával zárták a KERI-ben. A rendezvényre több mint 80 diák érkezett a térség általános iskoláiból. A Návayban olyan feladatokkal várták az érdeklődő tanulókat, amelyek a szakmák gyakorlati oldalát mutatták meg: gazdasági activity, pénztárgép kezelése, LEGO robottal programozás, ajándék csomagolása, hegesztés, téglafal festése, építése, KER-kvíz.

navigate_before
navigate_next

A 8. osztályos tanulóknak a sok-sok lehetőség közül kell megtalálni a számukra legideálisabb szakmát. A szakképzés átalakulásával a szakgimnáziumi és a szakközépiskolai oktatás több olyan új lehetőséget is hozott, amelyet a szülők és a tanulók még nem ismernek, ezért fontos, hogy a tájékoztatásuk minél sokrétűbb legyen.