Hírek Makó

Kiderült: nem 1-2 gyerek tette tönkre a szalmabála labirintust

A szalmabála labirintust nem egy-két gyermek tette tönkre, hanem a második adventi gyertyagyújtás után azon ugráló, játszó sok-sok gyerek – közölte a makói önkormányzat, s erősítették meg ezt más, hivatalos helyről is.

Korom András – Makó

Megbízható forrásunk szerint nem egy-két gyerek barmolta szét a Korona előtti szalmabála labirintust, hanem a második adventi gyertyagyújtás után ott játszó, a bálákon ugrándozó sok gyerek fejezte be a korábban már elhasználódott játszóhely leamortizálását.
Érdeklődésünkre Barna Gábor, a makói önkormányzat kabinetvezetője közölte, sajnálják, hogy ez történt, de az idén már nem építik újra a labirintust, melyet az utolsó adventi vasárnapra egyébként is elbontottak volna a tűzveszélyessége miatt, hiszen akkor osztják majd a betlehemi lángot.
dsc_0477
Ez az állapot állítólag a bálákon ugráló sok gyerek közös műve
A szétbontott labirintus báláit a helyi állatvédő egyesületnek ajánlotta fel az önkormányzat. A város a labirintust jövőre is megépíti, hiszen az  nagyon népszerű attrakciója volt az adventi időszaknak. A labirintus egyébként 220 ezer forintba került.
Azt már más hivatalos helyről tudjuk, hogy – a közvélekedéssel szemben – a Korona sarkán lévő térfigyelő kamera működik és a történteket is rögzítette, ám annak a felvételeit – adatvédelmi okok miatt – a rendőrség is csak akkor nézheti vissza, ha szabálysértés vagy bűncselekmény gyanúja merül fel. Itt azonban ilyesmire utaló körülmények nem voltak.