Hírek Makó Ország-világ Sport

Megszűnt a Broadway Dance Sportegyesület

A szomorú hírt Tóth Péter edző jelentette be a Facebookon. Az ok prózai: őszre harmadára fogyott a táncosok létszáma.

Korom András – Makó

Szűkszavú facebookos üzenetben jelentette be Tóth Péter, a 2010-ben alakult Broadway Dance SE. edző-tulajdonosa, hogy megszűnt az akrobatikus rock & roll táncstílust művelő egyesület.

– Egyszerűn elfogyott az utánpótlás, ősszel már nem jöttek hozzánk a korábbi táncosok sem – mondta Tóth Péter – így a korábban 30 fős egyesület létszáma harmadára csökkent, így gyakorlatilag a csúcson hagytuk abba – utalt az idei Európa Bajnokságon elért négy aranyéremre. Hozzátette már a nyári szünet után azzal fogadták Makón, hogy megszűnt az egyesület, s legutóbbi szülői értekezleten – talán emiatt is – alig volt érdeklődő. – Most Budapesten próbálok egy darabban, mely bemutatója vasárnap lesz, ezért korábban a két felnőtt lányommal vezettem a makói edzéseket. Úgy érzem, hogy adósa maradtam a városi önkormányzatnak is, hiszen hálás vagyok, hogy az támogatta és busszal is hozzájárult, hogy részt vegyünk a Léván rendezett Európa bajnokságon. Volt olyan lány, akit akkor láttam utoljára, pedig 6 éve járt hozzám… A csapatnak azt is felajánlottam, hogy hobbi szinten folytassák, de ezt nem vállalták -mondta Tóth Péter. Hozzátette, hogy az Európa Bajnokság után nem tudtak fellépésekre sem járni, mert a csapat tagjai egyszerűen nem mentek el, mindenféle kifogásokkal indokolva távollétüket.

+++

Az egyesület megalakulásakor célul tűzte ki, hogy minél szélesebb körben bevonja az embereket az egészséges mozgáskultúrába, megmozgassa, egészséges életmódra sarkallja őket, miközben odafigyel a testi és fizikai adottságaikra.
Tevékenységével elő kívánta segíteni, hogy egy egészségesebb társadalomban élhessenek az emberek és a következő generációk körében egyre népszerűbbé válhasson az egyesület által preferált mozgáskultúra.

navigate_before
navigate_next

Pillanatképek az egyesület életéből

A Broadway táncosai látványos koreográfiáikkal nem csak a makói városi rendezvényeken értek el jelentős sikereket, de az országos megmérettetéseken is. A legnagyobb sikert idén nyáron a szlovákiai Léván rendezett Európa Bajnokságon érte el. Az itt indult négy csoportja: az ABBA Girls Children Trió, az Ice Queen Junior Kisformáció, a Trinity Felnőtt Trió, illetve a Generation Felnőtt Nagyformáció első helyezett lett.