Makó Ország-világ Sport Színes Térség

Megajándékozta a rászoruló Kovács családot a Makó KC

Kovács Máté látássérülten és egyedül neveli kislányát, Dzsesszikát. A Makó KC serdülői Mikuláskor felkeresték s megajándékozták őket.

Albert Barbara – Makó

Kovács Máté egyedül neveli Dzsesszikát, ráadásul majdnem teljesen vakon. Egy kétszobás önkormányzati lakásban, nagyon szerény körülmények közt élnek, minden támogatást örömmel fogadnak. A 9 éves kislány harmadik osztályos és nagyon jól tanul. Az édesapa a rokkantsági járulék mellett alkalmi munkákból igyekszik megteremteni a megélhetésükhöz szükséges jövedelmet.

A Makó KC u-14-es csapata Mikulás napján meglátogatta a Kovács családot, akik már évek óta járnak a klub mérkőzéseire. A felnőtt együttes, és a vezetőség nevében Kovács Máté kézilabdás cipőt, ruhákat, élelmet, utalványt, Dzsesszika pedig aláírt labdát, édességet, játékokat kapott ajándékba. A kislány és édesapja nagyon örült a látogatásnak és a sok új barátnak.

– Nagyon örülök, hogy lehetőségünk volt a magunk módján segíteni a családnak. Eddig csak a lelátón láttuk őket, most egy kicsit jobban is megismerkedtünk. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek ne csak a pályán, hanem a magánéletben is összetartsanak, segítsék egymást és másokat. Egy kellemes kedd estét töltöttünk náluk, jó volt látni, ahogy játszottak. Biztos vagyok benne, ezt az összetartást a csapaton, pályán szintén látni fogom. Köszönöm a vezetőségnek, a felnőtt együttesnek és a szülőknek a közreműködést – mondta Kozserán Beáta, az u-14-es csapat edzője.