Kék hírek Térség

Vádat emeltek a kecskerákcsempész ellen

Vádat emelt a makói Járási Ügyészség az ellen a bolgár férfi ellen, aki tavaly nyáron Nagylaknál bukott meg azzal, hogy több mint tizenötezer kecskerákot próbált Magyarországon keresztül Belgiumba csempészni.

MH- Makó

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a bolgár férfival szemben, aki engedély nélkül, több mint tizenötezer kecskerákot akart behozni az ország területére. A vádirat szerint a vádlott egy bolgár cég tulajdonosaként végzett szállítást teherautójával: Bulgáriából Belgiumba kívánt élő kecskerákot vinni. A férfi  június 12-én Nagylaknál lépett be Magyarország területére.

A kecskerák Magyarországon védett állatfaj, az országba történő behozatalához, szállításához a környezetvédelmi hatóság engedélye szükséges. A teherautó ellenőrzésekor a pénzügyőrök megállapították, hogy a vádlott ilyen engedéllyel nem rendelkezett. A 15.823 egyed kecskerák pénzben kifejezett értéke több mint 700 millió forint. A kecskerákokat a hatóság lefoglalta, és az ügyészség indítványára a bíróság a nyomozás során elkobozta.

A Makói Járási Ügyészség a bolgár férfit természetkárosítás bűntettével vádolja, a vádlott bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.