Hírek Makó Színes

Szenzációs darabra készül a VargaBalett Táncműhely

Nagyszabású előadásra készül a VargaBalett. 178 táncos, a Szegedi Nemzeti színházban mutatja be a Diótörőt.

Major Zsuzsanna – Makó

178 táncos közreműködésével mutatják be a Szegedi Nemzeti Színházban az E.T.A Hofmann meséjére és Csajkovszkij zenéjére épülő Diótörő című balettprodukciót. A családi programnak ígérkező látványosságot december 23-án, egymás után két időpontban, 15 és 18 órától láthatja a közönség.

Az előkészületek javában zajlanak és nagy szervezőmunkát igényelnek, hiszen a próbák jelenleg három helyszínen: Makón, Szegeden és Hódmezővásárhelyen egyaránt zajlanak. Szerdán a makói próbán jártunk. Képeink:

navigate_before
navigate_next

Varga József táncpedagógus készíti fel a gyerekeket. Elmondta sok növendékünk van és egy karácsonyi, mozgalmas cselekményű művet választottak, hogy megmutathassák a tanultakat. A darab különlegessége, hogy a felnőtt szerepeket egykori Makóról elszármazott tánc, illetve balettművészek alakítják majd.

A VargaBalett Táncműhely növendékei mellett közreműködnek a Szegedi Nemzeti Színház tánckara, a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatói, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola és a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Iskola Tánctagozatának növendékei.