Hírek

A Margaréta szórakoztatta az Aranysziget lakóit

Még a Mennyből az angyalt is együtt énekelte a citerazenekar az otthonlakókkal. A Csicsergők is nagy sikert arattak.

MH – Aranysziget

A legközismertebb népdalokat, illetve adventi és karácsonyi dalokat adtak elő tegnap délután a szentesi Margaréta citerazenekar tagjai a csongrádi Aranysziget otthon lakóinak. A karácsonyi dalokat még közösen is énekelték el.

. – Többször is fellépett már a citerazenekar az otthonban. Endrédi Józsefné, az Aranysziget Idősekért Alapítvány elnökével közösen voltunk évekkel ezelőtt egy foltmozaik kiállításon, itt ismertük meg a citerazenekar vezetőjét. Több év felléptek azóta nálunk, ahogy ma is – mondta Hevesiné Pusztai Éva mentálhigiénés foglalkoztató.

– Mindig nagy szeretettel fogadnak bennünket és örömmel is jövünk inden alkalommal A gyerekek is minden egyes fellépésre úgy készülnek, hogy nagy öröm számukra, hogy boldogságot okozhatnak az itt élő időseknek – árulta el Mélykútiné Németh Kornélia zenekarvezető.

navigate_before
navigate_next

A Margaréta citerazenekar nem egymaga érkezett, eljött a gyerekekkel a Csicsergő csoport is, hogy közösen szórakoztassák, illetve ringassák adventi/karácsonyi hangulatba az érdeklődőket. Misku Petike pedig szólóban is pengette hangszerét. A szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola citerazenekar december 10-én, szombaton részt vesz a mezőtúri országos népzenei minősítő hangversenyen.

– Eddig ötször mérettettek meg ezen, négyszer megkapták az Aranypáva-díjat, egyszer pedig az Aranypáva-nagydíjat – tette hozzá a zenekarvezető.