Belföld Hírek Térség

A földeáki polgármester is aláírta Szita Károly levelét

Hajnal Gábor polgármester is aláírta ma délelőtt Szita Károly levelét, melyet a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke az Európai Bizottság elnökének írt, hogy tartsa tiszteletben, az október 2-i, a kötelező betelepítési kvótákról szóló népszavazás eredményét.

MH-Földeák/Budapest

Ma délelőtt a Megyei Jogú Városok budapesti irodájában írta alá a földeáki polgármester a Szita Károly által a kötelező betelepítési kvóta ellen Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének címzett levelét, melyet Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnöke oktüber végén fogalmazott meg. Ebben arra kéri, hogy hallja meg a magyark hangját, a migránsok behívása és szétosztása helyett az európai emberek és a határok védelméről gondoskodjon.

Szita Károly már akkor jelezte, megkeresi a polgármestereket azzal, csatlakozzanak aláírásukkal a levélhez, hogy közösen védjék meg a magyarországon élőket. A levelet várhatóan november közepén küldik el az EB elnökének.

A polgármesterek csaknem 80 százaléka, mintegy háromnegyede állt ki eddig az uniós kötelező betelepítési kvóta ellen – közölte a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Az MJVSZ elnöke hangsúlyozta, nem volt még olyan Magyarországon, hogy a polgármesterek ilyen nagy arányban álltak volna ki valamiért, és reményét fejezte ki, hogy ez elgondolkodtatja az Európai Bizottság elnökét. Úgy fogalmazott: választott tisztségviselőként neki sem lehet más a dolga, mint hogy az európai polgárok, köztük a magyar állampolgárok akaratát képviselje.