Makó Térség

Országos matematika versenyen bizonyítottak a kálvinosok

A Kálvin Téri Református Általános Iskolából 22 tanuló vett részt a 11. Hetedhét Határ Egyéni Matematika Verseny országos döntőjén. A diákok jó eredményekkel térhettek haza.

Albert Barbara – Makó

A 11. Hetedhét Határ Egyéni Matematika Verseny országos döntőjét a Nyíregyházi Egyetem rendezte meg. A Kálvin Téri Református Általános Iskolából 22 tanuló vett részt a 2., 3., 4., 5. és 6. évfolyamból. A diákok területi selejtező után, országos lista alapján kerültek be és nagyon szép eredményeket értek el. A feladatokat Róka Sándor Rátz-díjas pedagógus állította össze.

kep_30

– A gyerekeknek feleletválasztós teszteket kellett kitölteniük, minden évfolyamon legfeljebb 30 pontot lehetett elérni. Azonos pontszám esetén a becslés megoldása döntött a versenyzők között. Pár ponton múltak a helyezések, szoros volt a megmérettetés. Természetesen az iskolában a tehetséggondozás fontos szerepet játszik, a tanulókkal szakkörökön is foglalkozunk – mondta Tamásné R. Nagy Klára, a Kálvin iskola 2-dikos versenyzőinek felkészítő pedagógusa.

Eredmények:

2. évfolyam: 3. Beinschroth Máté, 4. Domokos Ádám

Felkészítőjük: dr. Tamásné R. Nagy Klára

3. évfolyam: 2. Börcsök Bende, 4. Domokos Máté

Felkészítőjük: Csaláné Oláh Edit

4. évfolyam: 3. Czirók Attila, 5. Varga Zoltán, 7. Nacsa Zsófi, 8. Kieta Kende,

Oláh Réka, 10. Simon Ádám

Felkészítőjük: Pallag Gyuláné

5. évfolyam: 5. Báló Laura, 10. Silye Zoltán

6. évfolyam: 2. Pásztor Viktória, 4. Pulics Martin

Felkészítőjük: dr. Geráné Góg Ildikó