Hírek Makó

A digitális vállalkozóké a piac

Szép számmal, összesen 53-an regisztráltak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mai információs napjára.

Korom András -Makó

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kormányzati támogatással hívta életre a Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz digitálisan! elnevezésű infokommunikációs szemléletformáló és kompetenciafejlesztő programot, amely eddig több mint 5200 vidéki mikro-, kis- és középvállalkozás számára nyújtott segítséget az informatikai fejlődésük előmozdításában. A projekthez kapcsolódó információs napot ma délelőtt rendezték meg a Korona szálló Maros termében.

dsc_0478

.- Makót és térségét szeretnénk ennek a programnak a segítségével felzárkóztatni, mégpedig abból a szempontból az ki tudják használni a digitális lehetőségeket. A vállalkozások egy része ugyan működtet ilyen olyan honlapot, de ezeket vagy karban tartják vagy sem, Tehát az infokommunikációs eszközöket nem használják ki a vállalkozók, pedig az a vállalkozás, mely nem használja ki ezeket, az lemarad. Ha valaki nem tart lépést, akkor a lemaradását nem tudja behozni – árulta el Donáth Roland, a kamara Makó térségi elnöke.

dsc_0481

Akinek felkeltetté az előadások az érdeklődését, annak a helyben rendelkezésre álló szaktanácsadók tudtak segítséget nyújtani.