Kék hírek Térség

Ablakpárkányig ért az illegális fémhulladék videóval

Több mint 8 tonna fémhulladékot találtak egy hódmezővásárhelyi ingatlanon a pénzügyőrök. Az illegális fémlerakatot felszámolták, a tulajdonos ellen közigazgatási eljárást indítottak. Kb. 2 millió lesz a büntetés.

MH

A pénzügyőrök, a rendőrség munkatársainak értesítése alapján egy hódmezővásárhelyi ingatlant ellenőriztek. A kapun belépve szokatlan kép tárult a pénzügyőrök szeme elé, hiszen a lakóház ablakáig felhalmozott fémhulladékkal és egyéb lommal volt tele az udvar.

20161122_101531

A NAV munkatársai az illegális lerakatot felszámolták, az ingatlan udvaráról, valamint a garázsból összesen 8170 kg fémhulladékot (többségében számítógép paneleket, háztartási gépek alkatrészeit, biciklivázakat, akkumulátorokat, csöveket) pakoltak ki.

Az ingatlan tulajdonosa elmondta, hogy az összegyűlt fémhulladék lomtalanításból, valamint felvásárlásból származik, melyeket fémkereskedőnek értékesít, a fa lomot pedig elégeti.

20161122_101743

A NAV felvételei.

Az engedéllyel rendelkező helyi fémkereskedő nyilvántartásának vizsgálatakor kiderült az is, hogy a férfi már több mint 7 tonna fémhulladékot értékesített a fémtörvény hatálybalépése óta.

A pénzügyőrök a háznál előkerült fémhulladékot lefoglalták, majd elszállították. Az ingatlan tulajdonosa megközelítőleg 2 millió forint bírságra számíthat – közölte a NAV.