Hírek Makó Színes

200 helyen irtják ma és holnap a makói patkányokat

Ma és holnap valamivel több mint 200 önkormányzati és magáningatlanban, valamint a szennyvízcsatorna hálózatban és a romos telkeken helyeznek el patkánymérget az Alföldvíz Zrt. és a Bogármérnökség Kft. szakemberei. A városnak egy újabb milliójába kerül.

Korom András – Makó

Az idén már harmadik alkalommal zajlik rágcsálóirtás Makó belterületén. A szakemberek az előző irtás óta eltelt időszakban a városházára a randalírozó patkányokról érkezett bejelentések címére, illetve a szennyvízcsatornába, az önkormányzati és magánkézben lévő házakban, illetve a romos vagy szemetes telkeken helyezik el a patkányirtót.

dsc_0455

Az előző két hasonló beavatkozás mintegy 5,9 milliójába került a városnak, most ehhez újabb egymilliós irtás járul.

Szűcs János Virgil, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. műszaki vezetője elmondta a legtöbb panaszt ezúttal is a Honvéd városrészből kapják, de a város más részeiről is érkeztek bejelentések. A szakemberek ma a Sarkantyú, Honvéd, Dembinszky, Vásárhelyi, Berzsenyi és Aulich utcákban dolgoznak, azaz helyezik el a mérget. Az Alföldvíz csatornafedeleibe egy-egy dróton lógó méregcsomag került, a lakóházakba és egyéb ingatlanokba pedig – amúgy a gazdaboltokban szabadon beszerelhető granulátumot helyeznek ki.

dsc_0473

A méregről tudni kell, hogy az véralvadás gátló, s hogy más emlősök azt ne rágcsálják, egy keserű anyagot kevertek bele. Így a patkányon kívül nincs olyan élőlény, mely elviselné az ízét.