Kék hírek Térség

Szökésben az egyik rabló – felismeri?

A képen látható Kovács Istvánt keresik rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. Társával fellöktek egy férfit, majd elvették pénzét és mobilját.

MH

A gyanú szerint a feltételezett elkövetők tegnap, azaz vasárnap délután, az egyik Dorozsmai úti bolt előtt szólították le a sértettet, akit elcsaltak, majd értékeinek átadására szólították fel, és a férfit fellökték. Amíg a földön fekvő áldozattal az egyik gyanúsított dulakodott, a másik terhelt a sértett zsebében lévő pénzt és mobiltelefont elvette. Végül a rablók távoztak a helyszínről.

A szegedi nyomozók a bejelentést követő egy órán belül azonosították a feltételezett elkövetőket, ellenük rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Egyikőjüket, a 23 éves K. Benjámint az egyenruhások az otthonában elfogták, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Társa, a 32 éves Kovács István ellen elfogatóparancsot adott ki a rendőrség. A férfi 170 cm magas, átlagos testalkatú, barna bőrű, rövid, sötét haja és barna szeme van. A gyanúsított bal felkarján, jobb és bal kézfején szürke színű, nonfiguratív tetoválás látható.

20160512172022

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen a Szegedi Rendőrkapitányságon (6721 Szeged, Párizsi krt. 16-22). A névtelenség megőrzése mellett telefonon bejelentés tehető a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában a 06-62-562-400-as hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén -közölte a rendőrség.