Hírek Térség

Lemondott a nagylaki polgármester

Gyarmati András a ma reggeli rendkívüli testületi ülésen jelentette be, hogy nyugdíjba vonulása miatt távozik a falu éléről, melyet a képviselők elfogadtak. December 30-tól az időközi választásokig az alpolgármester látja el a polgármesteri teendőket.

Korom András – Nagylak

Gyarmati András elmondta, a ma reggel 7 órára összehívott rendkívüli testületi ülésen jelentette be írásban is, hogy december 29-vel lemond a polgármesteri tisztségéről. Ezt a testület elfogadta.

– Szeptember 25-én betöltöttem a 63. életévemet, ezért döntöttem úgy, hogy 45 évnyi munkaviszony után nyugállományba kívánok vonulni. Ebből a 45 évből 23-at aktív pályafutásom elején a kendergyárban, illetve 2006 óta polgármesterként töltöttem itt. Az én koromban rá kell jönnie az embernek, hogy hamar elfárad, s velem most ezt történt. Úgy gondoltam, szükségem van most már a pihenésre, ezért ebben az évben jó szívvel elköszönök a falutól. De szeretnék visszajárni, visszajönni, ha hívnak, ha nem hívnak. És ha a rendezvényekre invitálnak, arra is szívesen ellátogatnék – mondta portálunknak.

Gyarmati András közölte: december 29-én lesz a legutolsó munkanapja, akkor még a pénzügyes kolléganővel átutalják az összes lejárt határidejű tartozást, ahogy ez egyébkét hetente megteszik – Most ragaszkodom hozzá, hogy a jegyző és az alpolgármester is jelen legyen ezen a napon. Hozzátette, Nagylak nem csak keretet adott az életének, de ezer szállal kötődik is a településhez. – Annak idején régi munkatársak hívtak vissza, hogy méressem meg magam, mint polgármester-jelölt, de erre kért a leköszönő polgármester is. 2006-tól már el a harmadik polgármesteri ciklusom.

dsc_0032-1

Arra a kérdésünkre, mit csinál majd nyugdíjasként, azt mondta nagyon szeret kertészkedni, barkácsolni, több időt szeretne az unokáival tölteni, szeretne csavarogni egy kicsit, s extrém dolgokat is kipróbálna (azt megírtuk, hogy ejtőernyővel már ugrott). Azaz sok mindennel szeretnék még foglalkozni. És van egy kis pékségünk, mely dolgait 95 százalékba a feleségem viseli. Ebből szeretnék levenni egy keveset a vállairól.

– Nem tartok attól, hogy unatkozni fogok vagy depressziós leszek, mindig megtalálom majd az elfoglaltságokat. Felajánlottam Nagylak testületének és a leendő polgármesternek is, ha konzultációra van szükségük, nagyon szívesen állok a rendelkezésükre.

Nagylakot december 29-e után, egészen az időközi polgármester választásig ügyvivőként az alpolgármester irányítja majd. Az időközi választást leghamarabb március 26-án tarthatják meg. Erről azonban a választási bizottság dönt.