Hírek Makó

Bekamerázzák a Honvédot – szavazással

Bár az még nem dőlt el, hogy hol épül meg a 320 négyzetméteres U-alakú közösségi ház a Honvéd 1 milliárdos rekonstrukciója során, de az biztos, hogy alaposan bekamerázzák a környékét, nehogy eltűnjön az épület, ahogy a korábbi közösségi házzal történt.

Korom András – Makó

Évekkel ezelőtt volt már közösségi háza a Honvéd városrésznek, de az bizony az ebek harmincadjára került, tulajdonképpen széthordták a környékbeliek. Hogy ez a városrész rehabilitáció során épülő vadonatúj, 320 négyzetméteres közösségi házzal ne történjék meg, arról most tenni fog az önkormányzat.

A múlt héten a Zöldért étteremben igencsak csekély érdeklődés mellett zajlott fórumon ugyanis kiderült, hogy az U-alakú leendő épület nem csak színpadot kap az U-közepébe, de mellette egy erőgépekkel felszerelt pálya és egy játszótér is épül. Farkas Éva Erzsébet polgármester egy kérdésre azt mondta, hogy nem jelölték ki még az épület helyét (több felszólaló a Türr utcai zöldterület mellett tette le a voksát), de az biztos, hogy térfigyelő kamerákat szerelnek fel a rongálások megelőzése érdekében. Ráadásul az épületben helyet kapnak (a cigány kisebbségi önkormányzat mellett) a polgárőrök is.

turr

Zöldterület a Türr és a Wesselényi utca sarkán. Nem dőlt el, hol lesz a közösségi ház. Fotó: google

A Honvédban egyébként mi csak egyetlen helyen tudunk térfigyelő kamerákról, mégpedig a Honvéd utca és a Királyhegyesi út kereszteződésében. Igaz ennek leginkább a közlekedésben lehet szerepe, nem a bűnmegelőzésben, ugyanis itt a Honvéd utca sarkán a stop-tábla jelzi a kötelező megállást.

A fórumon egyébként az is kiderült, hogy a honvédban élők számára olyan felzárkóztató programokat is indítanak, melyek révén elkerülhetik, hogy visszacsússzanak a mélyszegénységbe, illetve, hogy megállják a helyüket a munkaerőpiacon.

Milyen hatásuk lesz a Honvéd kameráinak?

  • Semmilyen, a fejekben is rendet kell tenni (80%, 68 Votes)
  • A helyén marad mindaz, amit látnak a kamerák (11%, 9 Votes)
  • Biztonságosabb lesz a városrész (9%, 8 Votes)
  • Megszűnik az illegális hulladéklerakás (0%, 0 Votes)

Total Voters: 85

Betöltés ... Betöltés ...