Hírek Makó Ország-világ Sport

Általános iskolások versenyeztek a KERI-ben

Hét makói és térségi iskolából érkeztek diákok hétfőn a Návay Lajos Szakképző Iskola tornatermébe, hogy sportversenyen mérjék össze tudásukat. A képzésekkel is ismerkedtek.

Major Zsuzsanna – Makó

Hét oszlopban sorakoztak fel az általános iskolások a KERI sorversenyén. Apait, anyait beleadtak a versenyfeladatok minél gyorsabb megoldásába. Amíg csapattársaik futottak, labdát vezettek, vagy a bóják között ügyeskedtek, a többiek hangosan buzdították őket. Makói és térségi iskolások érkeztek hétfőn délután a tornaterembe, hogy megmérkőzzenek egymással. Savanya Zsolt a Kálvin iskolában nyolcadikos, elmondta, hogy nagyon szeret sportolni, örömmel jött a versenyre és magát az eseményt is jó ötletnek tartja.

dsc_0917

A  tavalyi győztes csapatban volt nyolcadikos Pici Hunor, a SZIGNUM-ból. Elmondta, akkor is nagyon élvezte a versenyt. Szeret mozogni, nem volt kérdés, hogy az idén is jön.

dsc_0919

Kincses Tímea, igazgató elmondta,  nyolcadik éve szervezik meg a váltóversenyt általános iskolásoknak. – Ebben a tanévben ennek egy külön apropója is van, hiszen az Európai Bizottság a december 5-ével kezdődő hetet az európai szakképzés hetének nyilvánította – foglalta össze.

A KERI ennek keretében két rendezvénnyel készült. a váltóversennyel, ami a Válts szakmára! nevet kapta és a csütörtökön lesz a Toborzóra, célirányosan itt majd a szakmákat mutatják be.

navigate_before
navigate_next