Galéria Makó Színes

Térségi nyugdíjas klubok találkoztak

Jó kapcsolatot ápolnak a makói és a térségi nyugdíjas klubok egymással. Ezt mi se bizonyítja jobban, hogy évente többször is közös programokat, délelőttöket, ebédeket szerveznek. Szombat délben a Korona éttermében gyűltek össze, hogy egy kellemes hangulatú napot töltsenek együtt.

Gajáta Fanni – Makó

Nagyok aktív a helyi és térségi nyugdíjas klubok élete: többször is találkoznak egy évben, illetve a csoportok rengeteg programot szerveznek a tagoknak. Szombat délelőtt is egy Mikulás-napi ebédet szerveztek, ahová maga a Mikulás is megérkezett.

dsc_7990

– A pezsgő nyugdíjas életet a makói önkormányzat is támogatja 2014 óta, különböző anyagi lehetőségekkel. Első döntéseink közé tartozott, hogy karácsony időszakában 5 ezer forintos Erzsébet-utalvánnyal ajándékozzuk meg a 70 év feletti makói nyugdíjasainkat – nyilatkozta Farkas Éva Erzsébet polgármester. – Emellett minden évben 5 millió forinttal támogatjuk a szépkorú klubok programjait és működéseit. A tavalyi évben az önkormányzat vállalta azt a feladatot, hogy felújítja a közösségi terüket.

dsc_8028

A maroslelei nyugdíjas klub nem csak a térségi, hanem más megyék csoportjaival is jó kapcsolatot ápolnak, mint például a békéssámsoni vagy a lőkösházi idősek klubjával. Lajtár Kornélia, a marosleleiek vezetője nagyon büszke erre.

– Amióta én vezetem a klubot, arra törekszem, hogy mindenhova eljussunk, ugyanis így várhatjuk el másoktól, hogy a mi rendezvényeinken is megtiszteljenek minket – mondta a vezető. – Jól együtt tudunk működni az Őszirózsa Népdalkörrel is, 4-5 tagunk a dalkörben is szerepel.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

– Mivel idősek a klubtagjaink, így egynapos kirándulásokat szoktunk betervezni a közelben, mint például Lőkösházára, Szabadkígyósra, Gyulára vagy Makóra – vette át a szót Ökrös Jánosné, a pitvarosi Jóbarát Nyugdíjas Klub vezetője. A szépkorúak kölcsönösen segítik egymást az önkormányzattal. – Vannak olyan klubtagjaink, akik szlovákul is beszélnek és őrzik a hagyományokat, illetve a népességcsere alkalmából kerültek Pitvarosra.