Színes Térség

A Mikulás is megérkezett második adventi lánggal

A Hetednap Adventista Egyház tartott ünnepi műsort bronzvasárnap Földeákon. Az ünnepség végén a Mikulás édességgel várta a gyerekeket.

Báthory Anikó – Földeák

Szent Miklós életének megidézésével kezdődött az adventi megemlékezés Földeákon. A helyi általános iskola diák önkormányzatának képviseletében Nagy Csenge és Simon Dorottya gyújtotta meg a második lángot a község parkjában felállított koszorún.

ap1050408

Ezután Kovácsné Bokor Sarolta lelkész mondott ünnepi beszédet. Elmondta, Isten már a Paradicsomból való kiűzetés után megígérte, küld majd valakit, aki visszaviszi az embert otthonába. A kiválasztott nem Éva és nem Ábrahám közvetlen utóda lett. Bálám, Dániel és Mikeás próféták megjövendölték, mikor és hol fog születni a Megváltó, és hogy egy csillag mutatja majd meg világra jövetelének helyét. Ezután még ötszáz évet vártak a Messiás érkezésére. A napkeleti bölcsek követték a csillagot, és leborultak Jézus előtt. Aranyat vittek, amit a királyoknak szoktak adni, hisz ő maga is király lett. Tömjént, amit a papok használnak, hisz Jézus is tanító volt, valamint mirhát, amit fájdalomcsillapítóként adtak a haldoklónak, hisz Krisztusnak is meg kellett értünk halnia a kereszten.

p1050407

A lelkész beszéde végén felhívta a figyelmet, hogy Jézus visszatér hozzánk, és gondoskodnunk kell róla, hogy tiszta lélekkel várjuk az eljövetelét.

A legkisebbek örömére az ünnepség végére a Mikulás is megérkezett, aki csokoládéval ajándékozta meg a gyerekeket. A parkban pedig teával, keksszel és szaloncukorral kínálták a falu lakóit.

p1050431