Galéria Makó Színes

Meggyújtották a második gyertyát Makón

Farkas Éva Erzsébet polgármester, Miklai István, ötgyermekes édesapával, Varga Józseffel és Kondrát Zoltán lelkésszel közösen gyújtotta meg a reményt jelképező gyertyát az adventi koszorún. A gyerekeket a Mikulás lepte meg.

Gajáta Fanni – Makó

Ismét megtelt a főtér advent második vasárnapján, ahol a Kálvin Téri Református Általános Iskola gyermek- és felnőttkórusa is fellépett. Az énekkart követően ünnepi köszöntőt mondott Varga József, a VargaBalett Táncműhely művészeti vezetője és Miklai István, ötgyermekes édesapa. Varga József szerint a karácsony a csodák ünnepe, amelyet mindenki átél.

dsc_8210

– Nálunk nagyobb a várakozás, mert többen várjuk a karácsonyt. Egy kicsit mozgalmasabbak nálunk az ünnepek nálunk – árulta el Miklai István. Gyermekei már nagyobbak, 16 és 26 év közöttiek. – Elég nehéz egy művészember és egy gyakorlott szónok között megszólalnom, de úgy gondolom, hogy a magam egyszerűségében elmondom, amit a karácsonyról és adventről tartok és vallok. Ezt osztom meg a jelenlévőkkel.

dsc_8245

Az ötgyermekes apának a karácsony a Megváltó születése a várakozás időszaka. Úgy véli, az ünnepekre lelkileg is fel kell készülni, nem csak a finom vacsorára. Szebbé és szerethetőbbé kell tenni a karácsonyt mindenkinek.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next

A remény lángját Farkas Éva Erzsébet polgármester közösen gyújtotta meg Varga Józseffel, Miklai Istvánnal és Kondrát Zoltán lelkésszel. Az ünnep után meglepetés is várta a kilátogató gyerekeket: a Mikulás a krampuszaival szaloncukrot osztott, illetve a „szánon” is utazhattak a kicsik.