Galéria Makó

Évet zártak a makói gazdák

A makói és térségi gazdák nem panaszkodhatnak az idei évben a termésre, egyedül a felvásárlási árak miatt bosszankodhattak. Azonban ez sem szegte kedvüket, hogy egy kellemes hangulatú évzáró bált szervezzenek.

Gajáta Fanni – Makó

Makó és térségében mintegy ezer gazda gazdálkodik, s a szántóföldi növénytermesztéstől kezdve a szántóföldi zöldségtermesztésen át mindennel foglalkoznak. Idén nagyon jó volt a termés mennyisége, csak a búza minősége, illetve a felvásárlási árak adhattak egyedül okot a panaszkodásra.

dsc_8099

– Megalakult a Maros Vidéki Gazdák Szövetkezete, és beadtunk egy pályázatot is a szárító magtár építésre is, amelynek az eredményét várjuk. Reméljük, pozitív lesz a döntés – fogalmazott a jövő évről Kádár József, a Csanád és Térsége Gazdakör elnöke.

dsc_8113

Binecz Zsolt szerint a gépesítésben lehet a jövő. Pályázatokat is érdemes lenne kihasználni.

– Idén tapasztalatokat szereztünk a terméssel és a hozammal kapcsolatban. Az árakat sajnos nem mi szabjuk. Jövőre mindenképpen gépesíteni szeretnénk – mondta a makói gazdálkodó, aki családi gazdaságban dolgozik. – Mi elsősorban takarmánynövényekkel, de zöldséggel és gyümölccsel is foglalkozunk.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A Gazdabálon Farkas Éva Erzsébet polgármester és Kispál Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezetének elnöke is köszöntötte a vendégeket.