Makó Sport Színes

Még a Mikulás is korcsolyacipőt húzott

Újra megnyitott a makói műjégpálya szombat délelőtt. A városban népszerű a korcsolyázás, évente közel 10 ezer vendég érkezik, főként Makóról, de a térségi gyerekek és felnőttek is szívesen választják szabadidős programként. A megnyitó alkalmából a Mikulás is korcsolyát húzott.

Gajáta Fanni – Makó

Töretlen sikerrel működik a makói jégpálya, amely idén a hetedik szezonját kezdte meg szombat délelőtt. Mint ahogy megszokhatták a vendégek, hétköznap délelőttönként a diákok, délután és hétvégente mindenki használhatja a jégpályát. A korcsolyázás mellett népszerű a jégkorong is. Nem csak helyi, hanem térségi csapatok is igénybe veszik a makói pályát.

dsc_8092

– Reményeink szerint, együttműködve a Maros Téli Sportegyesülettel elindulhat a jégkorong utánpótlásképzés is, amelynek nagyon örülnénk, ugyanis elég sok diák van Makón, akik részt vettek korcsolyaoktatáson és szeretnének továbblépni – fogalmazott Nagy Nándor, a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzátette: korcsolyaoktatás is lesz idén.

dsc_8083

Madari Edvárd is rutinos csúszkáló, óvodás kora óta minden évben felhúzza a korcsolyacipőt. A 10 éves fiú a küzdő- és téli sportok kedvelője, de inkább az utóbbit folytatná szívesen. Emellett az íjászat is érdekli.

– Nagyon megtetszett ahogy gyorsulnak és farolnak, ezért választottam ezt. Hétköznap és hétvégente is le fogok jönni – árulta el a kisfiú. – Szerintem jégkorongra is fogok járni, mert az Makón is van.

dsc_8078

Délután nem csak a gyerekek, hanem a Mikulás is a jégre lépett és szaloncukorral lepte meg azokat, akik szintén a pályán csúszkáltak.