Makó Színes

Látott már zenekart vezénylő Mikulást? A Bartókban volt! – Videó

Zenélt, mókázott, játékosan mutatta be a gyerekeknek a hangszereket a makói Bartók Béla művészeti iskolában a Mikulás. A kicsik imádták a bulit.

Major Zsuzsanna – Makó

Karmesteri pálcával a kezében vezényelt a Mikulás a zenekarnak az iskola tornatermében szombaton délelőtt. Természetesen karácsonyi dalokat játszottak, bartókos diákok és tanáraik, aranyos krampuszjelmezben. A télapó egyenesen Lappföldről érkezett, hogy megmutassa milyen fantasztikus dolgokat lehet tanulni a suliban. Szólt a trombita, fújták a furulyát és ütötték a dobot… gyerekek és szüleik pedig jókedvűen tapsoltak. Itt a videó:

Borkáné Dudás Mónika, a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola  intézményvezetője elmondta, az ovisokat és szüleiket várták a rendezvényre, amelynek elsődleges célja, a jó hangulatú közösen eltöltött délelőtt mellett az, hogy bemutassák, milyen zenei és művészeti oktatás folyik az iskolában.

– Az emelt szintű ének-zene oktatásnál elvárt követelmény, hogy a zene világában otthon kell lenniük a gyerekeknek, vagy a táncban, képzőművészetben. Ma mindezt megmutattuk nekik, és reméljük, hogy kedvet kapnak hozzá és sokan jönnek hozzánk tanulni.

A kicsikkel ilyen aranyos mikulásdíszt készítettek, az iskola másik szárnyában pedig zongorához is ülhettek. Itt a galéria:

navigate_before
navigate_next