Kék hírek Térség

Sziszi 2600 doboz csempészcigit szagolt ki – videóval

Mintegy 2600 doboz adózatlan cigarettát találtak a pénzügyőrök két, csempészetre átalakított személygépjárműben. A dohányterméket, valamint a járműveket lefoglalták, mindkét ügyben költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárást.

A pénzügyőrök egy osztrák rendszámú, Renault személygépjárművet ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. Az autót vezető osztrák férfi úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a gépkocsit teljesen átvizsgálták.

Az autó első ülése alatt, a hátsó lámpái mögött, valamint a hátsó lökhárítóban kialakított rejtekhelyről, összesen 1 200 doboz Chesterfield, Memphis, Davidoff, Camel és Marlboro márkájú magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

Rövid idő elteltével ismét egy osztrák férfi által vezetett, osztrák gépkocsit vizsgáltak át a pénzügyőrök Röszkén. Az ellenőrzésben segített Sziszi, a cigaretta felderítésére kiképzett szolgálati kutya is, aki a jármű padozatánál jelzett.

navigate_before
navigate_next

A tételes vizsgálat során az autó házilag átalakított dupla alvázából megközelítőleg 1400 doboz Chesterfield, Ashima, Marlboro és Davidoff márkájú magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

A pénzügyőrök a mintegy 3 millió forint értékű adózatlan cigarettát, valamint a házilag, csempészetre átalakított gépjárműveket lefoglalták, a két sofőr ellen költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói indítottak eljárást – közölte a NAV.