Színes Térség

Apátfalviak gyújtották meg a maroslelei gyertyát

Már ég a remény gyertyája Maroslelén, amelyet Szekeres Ferenc, Apátfalva polgármestere és Csenteri Andrea, az Apátfalvi Hagyományőrző Csoport és a Kardos István Néptánccsoport vezetője gyújtott lángra.

Gajáta Fanni – Maroslele

Az Apátfalvi Hagyományőrző Csoport és a Kardos István Néptánccsoport első alkalommal állt össze egy közös produkcióra, amelyet a maroslelei adventi programon mutatták be. Csenteri Andreától, a csoportok vezetőjétől megtudtuk, a mai előadásban közel két hónapja munkája van.

dsc_7920

– Két ősi népszokást dolgoztunk fel: a szentcsaládjárást és a betlehemest – tette hozzá a vezető. – 42 fővel érkeztünk, 19 gyermekkel és 23 felnőttel. Mi külön-külön működünk, de ez az első olyan projektünk, ahol a két csoport együtt dolgozik.

dsc_7914

Csenteri Andrea nem csak műsorral készült az általa vezetett csoportokkal, hanem az apátfalvi polgármesterrel, Szekeres Ferenccel közösen gyújtották meg a gyertyát. Ezt egy közös forralt borozás és teázás követte. Ezt az Őszirózsa Népdalkörnek köszönhették az érdeklődők, ugyanis ők voltak az est házigazdái.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next

A gyertyagyújtás előtt adventi műhellyel várták a gyerekeket a község könyvtárában, ahol különböző adventi díszeket készíthettek.