Kék hírek Térség

31 kiló marihuánát csempészett a fenéklemezen és a pótkerékben – videó

Nem kispályázott, összesen 31 kiló marihuána gyanús anyaggal akarta átlépni a magyar határt egy svájci nő.

MH-CSMRFK

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 49 éves svájci állampolgárral szemben. A nő szombaton Röszke autópálya határátkelőhelyen jelentkezett belépésre személyautójával. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a vámvizsgálat alkalmával – a jármű alvázához rejtve, illetve a pótkerék tárolására szolgáló üregben, egy hegesztett fémdobozban – 56 lefóliázott csomagban összesen 31.369 gramm tömegű kábítószergyanús növényi törmeléket találtak, amely az elvégzett kábítószer gyorsteszt szerint marihuána.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a nőt elfogták, előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet a bíróság 2016. november 28-án elrendelt.

navigate_before
navigate_next

Az elsődleges szakértői vizsgálat szerint a lefoglalt kábítószer hatóanyag-tartama feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A marihuána feketepiaci értéke körülbelül 62 millió forint.

A gyanúsítottal szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.