Blog

Szeresd, óvd az állatokat!

Ha nem lenne háziállatunk, akkor talán nem is gondolnánk, hogy mennyi szeretetet tudnak adni nekünk. Egy idő után szinte elválaszthatatlanok leszünk a kedvencünktől.

A legtöbbünknek van háziállata: kutya. macska, nyúl, hörcsög, madár stb. Nem kell sok idő és szinte a családunk részévé vállnak, nem tudunk elszakadni tőlük. Miért kerülünk velük ilyen közeli viszonyba?

Először is hihetetlenül jó társaságot nyújtanak nekünk, nem kötözködnek, nem veszekszenek. Elég csak rájuk nézni, a szemükből sugárzik az őszinteség, tisztaság. Ha szomorúak vagyunk, akkor általában a közelségüket keressük, mert ők mindig mellettünk állnak jóban és rosszban. Megpillantjuk őket és a szeretetet, amit árasztanak, attól már szinte jobban érezzük magunkat. Igazi barátokként viselkednek, megpróbálnak felvidítani bennünket. A házi kedvencek mindig velünk vannak, nem csapnak be, nem hazudnak. A társaságukban nyugalomra, megértésre lelhetünk. Sokszor egy stresszes, fárasztó nap után kimegyünk sétálni vagy futni velük a friss levegőre, a parkba és kikapcsolódunk, mindjárt üdébben érezzük magunkat. Legtöbbször az idős, beteg embereknek háziállatot javasolnak, akiben egy igazi barátra lelhetnek és velük leküzdhetik a magányt.

Ha szeretjük őket, akkor törekednünk kell, hogy ők is jól érezzék magunkat mellettünk, figyeljünk az igényeikre, viselkedésükre, reakcióikra. Óvakodnunk kell, hogy agyonsimogassunk, túlzottan dögönyözzük őket, mert nem biztos, hogy jól esik nekik.

Az állatok a leghűségesebb társak az életünkben, sosem hagynak cserben. Mindig szeretettel várnak haza, örülnek nekünk, mi vagyunk számukra a legfontosabbak.