Hírek Makó Videó

26 millióból újult meg a Hajnal utcai idősotthon

Sok hasznos dologra költöttek. Nyílászárókat cseréltek, kazánházat újítottak fel és korszerűsítették a konyhát. Sokkal jobb lett minden.

Major Zsuzsanna – Makó

Ákosi Ádám, az önkormányzat hatósági csoportvezetője elmondta, pályázatból fejlesztettek. A makói önkormányzat, mint fenntartó 7 millió forintot adott a 26 milliós beruházásba. A többit a kormány tette hozzá. Megújultak a nyílászárók, korszerű kazánt szereltek be, ezzel párhuzamosan új burkolatot tette le, és a konyhát is átalakították – mondta.

img_0181

Tóthné Balázs Andrea, az makói Egyesített Népjóléti Intézmény vezetője elmondta,  a kormány 2015-ben írta ki a pályázatot, három minisztériumon keresztül, szakosított szociális ellátású intézmények fejlesztésére. Ezen nyerték a pénzt. – A konyhánk nagyon elavult volt, régiek voltak a kazánjaink, a villanyvezetékek is megújultak, a tévészobát is felújítottuk. – sorolta.

img_0206

Elmondta, újraélesztő készüléket is tudtak vásárolni, ami eddig nem volt az intézményben. Egy olyan nagyon modern, automata defibrillátort vettek, ami gyakorlatilag minden lépésen keresztül vezeti az újraélesztést végzőket. A dolgozóknak oktatást is tartanak majd. Az új készülék használatát Farkas László, a makói mentőállomás vezetője mutatta be a dolgozóknak. Ezt láthatják kis videónkon.